Nieuws & Info

Filter
Zorgvolmacht

De zorgvolmacht. Maak werk van een zorgeloze familiale planning.

Elke dag begeeft u zich in het rechtsverkeer: u betaalt facturen, koopt een wagen of een
woning, beheert uw vennootschap, doet aan successieplanning… Maar wat wanneer u door
ziekte, ongeval of ouderdom niet meer in staat bent om deze handelingen te stellen? Dreigt
uw vennootschap vierkant te draaien, dreigt uw successieplanning in het water te vallen of kan
u nu al stappen ondernemen om hierop te anticiperen? En hoe doet u dit het best? Ontdek hoe de zorgvolmacht u een oplossing biedt.

Week van de Bedrijfsoverdracht: 5 essentiële vragen om beter gewapend aan uw bedrijfsoverdracht te beginnen.

Van 15 tot 19 november is het weer Week van de Bedrijfsoverdracht. Met dat jaarlijks initiatief wil het Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO) ondernemers aanmoedigen om over bedrijfsoverdracht na te denken en erover te praten met specialisten. Aarzel niet om uw PIA-adviseur te contacteren. Want over het overnemen of overlaten van uw bedrijf kunt u maar beter vroeg genoeg beginnen nadenken. Deze 5 vragen zijn een handige leidraad.

Elektrisch rijden: hoe zit het met de terugbetaling van laadkosten en de installatie van laadpalen door de werkgever?

Ook al is het kersverse klimaatplan van de Vlaamse regering nog maar een plan: het staat als een paal boven water dat onze mobiliteit binnen afzienbare tijd elektrisch wordt. Voor u als werkgever brengt dat een aantal nieuwe fiscale vraagstukken met zich mee. Een daarvan is de terugbetaling van laadkosten en de installatie van laadpalen ten laste van de werkgever. We zetten alles wat we vandaag al weten even op een rijtje.

De eerste Europese OSS-aangifte voor e-commerces. Was u op tijd klaar?

Runt u uw eigen e-commerce? Dan hebt u op 31 oktober ook voor het eerst een OSS (One Stop Shop)-aangifte moeten indienen. De Europese BTW-regelgeving voor online winkels is immers veranderd.

BlueGround en Finivo worden samen Fidiaz en treden toe tot PIA Group

Accountancy bedrijven BlueGround en Finivo smelten samen tot Fidiaz. Met gebundelde krachten ontpopt Fidiaz zich tot een one-stop-shop die advies op maat biedt en mikt op groei van haar klanten. De samenwerking valt onder de koepel PIA Group, die Belgische accountancy-, audit-, en advieskantoren verenigt.

Partners in Accountancy neemt een participatie in Ge-fibo en overstijgt de kaap van 500 medewerkers

Partners in Accountancy verstrekt haar aanwezigheid in Antwerpen en neemt een strategische participatie in het kantoor Ge-fibo.

Partners in Accountancy gaat in zee met Baltisse

‘Partners in Accountancy’, een groep van onafhankelijke accountancy- en boekhoudkantoren, neemt een volgende stap in haar groeiproces. Door het aan boord nemen van de Belgische investeringsmaatschappij Baltisse kan de groep haar groeiverhaal op haar eigen en unieke werkwijze verder zetten in de drastisch wijzigende wereld van accountants- en boekhoudkantoren.