Hey student: het is nog niet te laat om voor die saaie richting accountancy-fiscaliteit te kiezen! Nu ja, saai?

Ruben Deferm
15 september 2022
Werken in de accountancysector is saai, right? Nu, dat wordt beweerd door mensen die niét kozen voor de richting accountancy-fiscaliteit. Starters en doorgegroeide talenten in het vak denken daar wel helemaal anders over. Dus: ben jij, een week voor de start van het academiejaar, nog altijd niet zeker van je studiekeuze? -Geloof ons, we’ve all been there.- Dan geven wij graag dat laatste duwtje, met onze 6 redenen om alsnog een studie accountancy te starten. Ontdek ze hieronder!

1. Elke ondernemer heeft een accountant nodig

Accountants zijn onmisbaar voor ondernemers. Want zonder jou zal een zelfstandige of bedrijf het overzicht in zijn cijfers gegarandeerd verliezen. En wie denkt dat accountants nog werken met rekenmachines, heeft het goed mis. Je gaat aan de slag met eigentijdse, digitale tools. En met de inzichten en kennis die jij daaruit haalt, adviseer jij mee welke koers bedrijven moeten uitgaan.

2. Staat jouw balans op 0 of in evenwicht?

Fouten vinden in een boekhouding, om dan je balansverschil weer op 0 te krijgen: het is een speurtocht met meer spanning dan de meeste thrillers. En om alles in evenwicht te houden, staat je work-life balance gelukkig altijd op 100! Met glijdende uren en mooie loonpakketten, zul jij gegarandeerd jouw happy workplace vinden.

3. Je bent een onmisbaar tandwiel in de grote economiemotor

Iedereen uit de sector die je spreekt, zal dit volmondig bevestigen: boekhouden is fun! Want geloof ons: het is meer dan enkel cijfers. Bedrijven leggen hun ziel aan jou bloot. Je leert grote, kleine, vastberaden en ambitieuze ondernemers kennen. Je maakt deel uit van het economisch weefsel van Vlaanderen, waar jij de expert bent binnen je vak. Ondernemers rekenen op jou, terwijl jij de rekening maakt voor hen.

4. Btw-periode = Btw-drinks

Yes. Accountancy is ook een partysector. De btw-periode is voor iedereen uit de sector een periode vol uitdaging en soms de nodige stress. Gelukkig is er na inspanning ook tijd voor ontspanning. En dat wordt redelijk letterlijk genomen met een gekende traditie: de btw-drink. Geloof ons als we zeggen dat accountants en fiscalisten ook de besten zijn in het feestvak 😉 .

5. Werkzekerheid gegarandeerd

Yeah sure, horen we je denken. Wel, weet dat er een groot tekort is aan accountants. De deur bij PIA Group staat dus meer dan open voor jou. In ons netwerk van 40 kantoren zijn we non-stop actief op zoek naar talentvolle accountants en fiscalisten met goesting. Starters die willen doorgroeien en carrière maken of gewoon een vaste werkplek zoeken dichtbij huis. Bij PIA Group kunnen wij jou een vliegende start van je carrière garanderen. Kijk maar op onze jobpagina voor de vacatures in een kantoor bij jou in de buurt: Onze jobs in jouw buurt.

6. Je stageplaats ligt nu al vast

Yesss! Je hebt nu al voor je 2de of 3de jaar een stageplaats gevonden. En dat bedoelen we letterlijk. PIA Group heet jou en je ambities van harte welkom. Stuur een mailtje en wij hebben gegarandeerd een plekje in 1 van onze 40 kantoren. Zo zet je je eerste professionele stappen in het accountancyvak bij de derde grootste groep en meest ambitieuze groep van België. Van een goede start gesproken.
Dit is alvast een greep uit de hogescholen die een traject aanbieden:
Ben je overtuigd? Proficiat! Veel succes met je accountancystudie!

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons